Services

DVL-SANITAIR/HVAC

 

DVL-SANITAIR/HVAC is een professioneel installatiebedrijf, gespecialiseerd in kwalitatieve sanitaire-, verwarmings- en ventilatie- installaties. 

 • RESCert installateur
 • Koeltechnisch installateur
 • Erkenning klasse 3D 16,17,18
 • Cerga installateur

SPECIALISATIE

GROTE STRUCTURELE PROJECTEN

DVL is gespecialiseerd in duurzame, kwalitatieve, sanitaire- verwarmings-en ventilatie -installaties.  Mooi afgewerkte badkamers...

RESIDENTIEEL, PARTICULIERE WONING  Kleine en middelgrote renovatiewerken.

DVL zorgt voor de volledige, nieuwe, technisch energetische installatie bij uw thuis.  Plaatsing van sanitaire-verwarmings-en ventilatie- acclimatisatie installaties bij renovatie en nieuwbouw.   

 

Wat kunnen we doen voor u?

 • AANSLUITING WONINGSTATION OP WARMTENET
 • AIRCO
 • BADKAMERRENOVATIE
 • CENTRALE VERWARMING
 • GASKETELS- GASCONDENSATIEKETEL
 • HOOGRENDEMENTSKETEL
 • LOODGIETERSWERKEN
 • OMSCHAKELING GASSOORT
 • ONDERHOUD CV KETELS
 • ONTSTOPPINGEN
 • SANITAIRE INSTALLATIES
 • VENTILATIESYSTEMEN
 • VENTILOCONVECTOREN
 • VLOERVERWARMING op lage temperatuur
 • WARMTEPOMPBOILERS
 • WARMTEPOMPEN
 • ZONNEBOILERS
 • Ventilo convectoren, klassieke radiatoren  cv,  hoogrendementsketel, aansluiting woningstation op warmtenet.  Warmtepompboiler  voor sanitair warm water, leidingen, toiletten,  populair zijn de hygiënische Japanse toiletten.  Loodgieterswerken en herstelling hoog rendement gasketel.  Warmtepomp installeren: geothermie, water-lucht, lucht-lucht, hybride installatie, verwarmen en koelen met warmtepomp, hybrideairco heating, airconditioning.

 

Opgelet: we werken aan een nieuwe website met kersvers logo en aangepaste copywriting.  De huidige website zal er dus binnenkort helemaal anders uit zien.

Meer over DVL

DVL-sanitair/HVAC  is gespecialiseerd in kwalitatieve sanitaire-verwarmings- en ventilatie installaties. Van een energetische renovatie van een particuliere woning tot de volledige HVAC installatie van appartementsgebouwen, kantoorgebouwen, woonwijken,  renovatieprojecten, zorgcentra, scholen, horeca...

Actief in NIEUWBOUW wooncomplexen, RENOVATIE en monumentale  gebouwen (sanitair en HVAC gedeelte), ziekenhuizen en andere openbare aanbestedingen. 

Tijdens de werken wordt een projectleider toegewezen aan uw project zodat u altijd een aanspreekpunt heeft voor een vlotte samenwerking, dit om tot een resultaat te komen naar uw wens. Na oplevering kan u indien gewenst, ook genieten van een uitstekende na-service en onderhoud op uw nieuwe installatie.

DVL-Sanitair/HVAC is een vaste waarde  in de bouwsector. Wij bouwden ruime expertise op in omvangrijke bouwprojecten tijdens jarenlange ervaring, nieuwe studies en opleidingen. DVL staat voor kwaliteit en vakmanschap. Samenwerking met erkende en ervaren vakmannen, architecten, ingenieurs, aannemers, EPB- deskundigen, ondernemers en andere gespecialiseerde professionals. 

DVL is een groeiend bedrijf.  Zoekt u werk en wil u graag deel uitmaken van een tof team? Bekijk de vacatures onder 'jobs' en solliciteer.

Zoekt u een samenwerking voor de duurzame, hernieuwbare energie van uw  grote en kleine projecten, in woonzorgcentra, horeca, winkels, kantoren, dierentuin, culturele centra, musea, openbare gebouwen, industriële panden, nieuwbouw- en renovatie projecten, nieuwbouw woonwijken...?  Contacteer ons:   Calculatie@dvl-santair.

 

INSTALLATIE HVAC

 

HVAC = heating, ventilation, airconditioning.

DVL-sanitair/HVAC  zorgt voor de energetische renovatie van uw particuliere woning tot de volledige HVAC installatie van appartementsgebouwen, kantoorgebouwen, woonwijken, nieuwbouw-en renovatieprojecten, zorgcentra, scholen, nieuwbouw wooncomplexen, monumentale gebouwen( sanitair en HVAC gedeelte), ziekenhuizen en andere openbare aanbestedingen.

Tijdens de werken wordt er een projectleider toegewezen aan uw project zodat u altijd een aanspreekpunt heeft voor een vlotte samenwerking, dit om tot een resultaat te komen naar uw wens.

Na oplevering kan u indien gewenst, ook genieten van een uitstekende na-service en onderhoud op uw nieuwe installatie.

 

DVL-Sanitair/HVAC staat in voor vakbekwaam uitvoeren van sanitaire en HVAC  installaties, plaatsen en vervangen van leidingen, sanitair,  warmtepompboiler,  onderhoud CV + herstellingen,  warmtepomp plaatsen of vervangen, sanitaire herstellingen, vervanging gas door elektrische verwarmingsbron, airco installateur, zonne-energie,  koeltechnische  installaties,  volledige badkamerinstallatie, mooi afgewerkte doucheruimtes,  toiletten, waterdichte betegeling en vloeren, nieuwe keuken + aansluiting, ventilatie en  luchtverversingstechnieken.  Loodgieterij. Vakkennis van de  meest  recente en goed gekende  innovatieve technologieën. Professionele uitvoering met de beste  & kwalitatieve  materialen.  U kan zorgeloos beroep doen op ons voor  ingrijpende energetische renovaties, energie- efficiënte (ver)nieuwbouw  met het  wettelijk vereist  aandeel hernieuwbare groene energie of beter.   Aansluiting woningstation op warmtenetten op  wijkniveau van binnen in huis tot de rooilijn voor Sanitair en HVAC.

 

Een warmtepompboiler is in combinatie met zonnepanelen  zeer rendabel voor sanitair warm water en heeft veel  opslagcapaciteit.  Een zonneboiler, collectoren en boiler,  voorziet u van warm water want werkt op natuurlijk zonlicht en niet op warmte.

We installeren technische installaties, leidinginfrastructuur.

 

Aansluiting op warmtenetten: de energiemaatschappij brengt het warmtenet binnen in het wooncomplex met een warmtewisselaar. Vanaf daar kunnen wij perfect de volledige HVAC-installatie uitbouwen met buffers, pompen en een ringleiding tot de appartementen, waar we per appartement een woningstation kunnen plaatsen voor de voeding HVAC en sanitair. 

Luchtgroepen, kanalen, hydraulische kringen, radiators en convectoren, centrale verwarming cv, gas, elektriciteit en hernieuwbare energie uit lucht, aarde en water, sanitaire toestellen en technische borden, herstellingen, koeltechnieken, onderhoud, ventilatie in natte ruimtes en luchtdichte nieuwbouw,  leefruimtes ventilatiekanalen, groepen,  slimme sturing, domotica...   Zie ook een greep in onze 'realisaties' met de frequente kwaliteitsmerken als Vaillant, Daalderop, Facq ...

 

Wij zijn er voor uw veiligheid en comfort.

 

Contacteer ons voor een verkennend gesprek!

INSTALLATIE SANITAIR

 

DVL-Sanitair/HVAC  is expert in sanitaire voorzieningen voor residentiële woningen,  particulieren, nieuwbouw wooncomplexen,  grote en kleine  bedrijven, winkels, horeca, kantoorgebouwen, nieuwbouw-en renovatieprojecten, appartementen,

zorgcentra, scholen, monumentale gebouwen( sanitair en HVAC gedeelte), woonwijken, ziekenhuizen en andere  openbare aanbestedingen.

. Volledige badkamerinstallaties en mooie afgewerkte doucheruimtes.

. Afwerking van badkamers geprefereerd met toestellen van een erkende sanitaire groothandel.

. Kleine tegelwerken in badkamer en doucheruimte waarbij U kan kiezen uit een klein assortiment in onze toonzaal of U gaat bij onze tegelgroothandel een ruimer aanbod bekijken.

Een warmtepompboiler is een verstandige keuze voor productie en opslag van uw sanitair warm water het hele jaar rond. Deze wordt elektrisch gestuurd. Een uitstekende oplossing voor gratis elektrische energie is gebruik maken van zonnewarmte  en plaatsing van PV-panelen. 

 

 

DVL:  voor de smaakvolle inrichting en installatie van uw unieke nieuwe badkamer. Volledig naar uw wens. Op maat en met modern comfort staan we in voor een zorgvuldige badkamerrenovatie en mooi afgewerkte douchekamer, sprankelend frisse toiletten, energiezuinige en  waterbesparende oplossingen. Ventilatie zorgt voor een fris geurende  ruimte, verhindert schimmelvorming en condensatie in natte plaatsen. Een nieuwe vloer, muurbekleding en leidingen?  Kies leuke praktische tegels of de kleur van organisch pleisterwerk. Kom en doe inspiratie op in onze toonzaal en die van onze leveranciers. Daar beschikt u over een ruime keuze aan badkamermeubelen en kranen van de beste kwaliteit en schoonheid.  Passend bij uw lifestyle.  Voor kleine en grote ruimtes. Creëer eenheid in je interieur met DVL. Ontdek meteen de meest hygiënische en gesofisticeerde sanitaire technologie.   

Een nieuwe keuken? We geven u een plan van aanpak. Waterbesparende, mooie kranen en energiezuinige toestellen? Indien er  breekwerken bij te pas komen voor nieuwe leidingen, leggen we met plezier uw nieuwe vloer met isolatie. Indien gewenst kan u een keuken kiezen bij onze bouwpartners, zij bieden u advies en komen opmeten.

Koudwatervrees? Ziet u tegen rompslomp op?  We ontzorgen u optimaal en werken netjes af.  

Alles voor uw frisse hygiëne en wellnes.

 

 


INSTALLATIE  VERWARMING, WARMTEPOMPEN, WARMTEPOMPBOILER, SOLAR, CV

 

DVL-Sanitair/HVAC: Voor het installeren, onderhouden en repareren van centrale verwarming bent u bij DVL aan het juiste adres.

INSTALLATIE VERWARMING

. DVL-Sanitair/HVAC installeert verwarming met als bron een warmtepomp  lucht/water, lucht/lucht, bodem/water, geruisloze geothermie, een condensatieketel cv of een woningstation via warmtenet.

. Warmtepompboilers voor sanitair warm water, solar installaties, PV-panelen, elektrische boilers met geïntegreerde warmtepomp.

. Hernieuwbare energie. 

. Lage temperatuur afgifte systemen zoals vloer-en/of wandverwarming, ventilo convectoren of gewone radiatoren.

. Zonneboilers

. Gasketels

. Centrale verwarming

. Onderhoud CV ketel

. Omschakeling gassoort

. Airco heater

Voor de werking van uw warmtepomp is de installatie van PV-panelen de beste oplossing voor opwekking van elektrische stroom. Deze stuurt uw vloer/wand verwarming. Dit is in een goed geïsoleerde woning de meest rendabele en energiezuinige keuze. Een warmtepompboiler is aanbevolen  voor  productie en opslag van uw sanitair warm water het hele jaar door. Het kan met en zonder breekwerk.

Voor warme geborgenheid en uw energie van de zon. Gratis en universeel.

 

 

 

 

DVL-SANITAIR/HVAC in structurele samenwerking met TOTAALAANNEMER  BOHUIS 

ENERGETISCHE TOTAALRENOVATIE, WONING UITBREIDING, VER-& NIEUWBOUW 

Grote, kleine en middelgrote renovatiewerken           

Specialist in badkamers en sanitaire installaties, warmtepompen!       TOTAAL- RENOVATIES, UITBREIDING, OPTOPPING

 • VER-NIEUWBOUW BEN
 • RENOVATIES, ENERGETISCHE RENOVATIE, TOTAALRENOVATIE
 • IER = INGRIJPENDE ENERGETISCHE RENOVATIE
 • SLOOP & HEROPBOUW
 • BOUWEN en VERBOUWEN
 • VERBOUWING EN RENOVATIE van VILLA, WONING, APPARTEMENT TOT  LAAGENERGIEWONING
 • CORRECTE PRIJZEN
 • ERVAREN AANNEMER, GECERTIFEERDE INSTALLATEUR
 • HERNIEUWBARE ENERGIE
 • ZEER ZUINIG ENERGIEVERBRUIK

  

DVL-Sanitair/HVAC werkt structureel samen met BO HUIS bv.  www.bohuis.be

Wij bouwen en verbouwen uw woning tot een energiezuinige woning. Van A tot Z.

BO HUIS is een TOTAALAANNEMER voor duurzame en energie-efficiënte woonoplossingen, die het hele traject tot een goed einde weet te leiden. Bo Huis is uw vertrouwenspartner voor de uitvoering van uw woonplannen en wij begeleiden bij de energetische  renovatie en totaal ingrijpende renovatie van uw huis. Met DVL ligt de focus voornamelijk op technieken voor verwarming, sanitair en badkamers. Deze gaan  samen met isolatie van de gebouwschil. Zowel binnen als buiten zorgt Bo Huis voor een hoogkwalitatieve afwerking met alle aandacht voor duurzaamheid, energie-efficiëntie en actueel comfort.

Futureproof. Wat dacht u van zalig thuiskomen in een duurzaam thuis met een laag energieverbruik door hernieuwbare energie? 

U vertrouwt uw woonproject best toe aan 1 totaalaannemer die het hele project logisch stap voor stap coördineert. Zo  komt u tot de beste resultaten, zowel wat uitvoering  en timing betreft als het financiële plaatje.  Van kop tot teen.  Voor een zorgeloos traject.

 

 

 • UW WOONWENS WORDT WERKELIJK

WELKOM VOOR EEN VERKENNEND GESPREK!

Stuur een mailtje, bel ons op. Vertel ons uw woondroom tijdens een kennismakingsgesprek.  Of het nu een nieuwe douche is of een ambitieus doorgedreven project of iets daar tussenin, we luisteren met alle aandacht.  Want we maken met plezier uw droom waar. Met liefde voor ons vak. We zien hoe we u verder kunnen helpen. Kom socializen, u oriënteren, uw licht opsteken. Zie www.bohuis.be/nuttige links Daar vindt u organisaties met een positieve toekomstvisie op bouwen en wonen.

Jouw gratis hulpmiddel om snel de toestand van je gebouw te bepalen is de  RenoCheck van BUILDWISE. Veel succes met je renovatie! 

Stel ons al uw vragen, we houden van een uitdaging.  Mag maar moet niet: kom met uw ideeën, breng foto's van architecturale pareltjes mee, een 3D ontwerp, maak een  tekening, een inspirerend moodbord, spreek ons over de vermeende kennis die u ongetwijfeld reeds verzamelde.  

We bekijken ter plaatse welke mogelijkheden er zijn, wat nodig is voor de energiezuinigheid, welk antwoord we kunnen bieden op uw vraag + advies. 

Een goede voorbereiding  is veel waard. Wij zorgen voor structuur, de aanpak en  rust in de organisatie.

 

-Energiedeskundige

Afhankelijk van uw plannen, kan u een erkend energiedeskundige onder de arm nemen die een energieaudit uitvoert.  Bij een energetische renovatie adviseren wij een energieaudit EPB door  een energiedeskundige type A  die bij u thuis ter plaatse een scan van de huidige toestand van uw woning doet en de nodige metingen uitvoert. U ontvangt daarvan een rapport dat als basis dient voor de energetische renovatie met een aandeel  hernieuwbare  energie. Energiedeskundige  type B  voert ook een energieaudit uit, meet het EPC  voor aanvang van de werken en geeft ook advies bij wat nodig is voor het energiezuiniger maken van uw woning. maar is niet verplicht .Energiedeskundige type A  kan  het EPC ook meten na de  energetische renovatie. U ontvangt een EPB verslag voor uw woningpas. Dit is een verplicht attest bij verkoop of verhuur van uw woning. We zijn momenteel met z'n allen in energietransitie. De overheid bepaalt dat in 2050 is ons hele woningpark voorzien is van label A met groene energie.

 

-Bouwvoorschriften, vergunningen, meldingen

Bouwvoorschriften zijn aan te vragen online via uw gemeente.  Er zijn andere regels voor kleine en grote werken. Bij uw gemeente komt u te weten of uw project vergunning plichtig is, of de vrijstellingsregel geldt of dat er meldingsplicht is. Het hangt af van de lokale voorschriften en plannen. Als uw project vergunning plichtig is, is de medewerking van een architect nodig. Deze staat in voor de constructie van de gebouwen. Alles begint met een goed ontwerp. En communicatie. De architect tekent een voorontwerp  in overeenstemming met uw wensen.  Heel boeiend, waar u aanpassingen aan kan doen. Bij een IER is er altijd een verplicht deel hernieuwbare energie.

DVL-Sanitair/HVAC heeft als specialist in hun vakgebied, als geen ander, een heldere kijk en inzicht op de technische uitvoerende kant van  verwarmings-, sanitaire installaties, badkamers.  Het komt regelmatig  voor dat een adviesbureau  informatie inwint bij ons. Wij staan immers praktisch, met kennis en realistisch inzicht in de bouw. Met zgz. boerenverstand ook.

 

-Offerte  

Bo Huis  bezorgt u op vraag een gedetailleerde offerte. Die is vrijblijvend. Voor de vernieuwing van uw huis houden wij altijd rekening met uw wensen, de voorschriften, het creatieve proces en het budget.  Uw huis hoeft niet per se vol met technieken, low tech werkt ook. Wenst u een optopping, meer ruimte, licht diep binnenhalen, een praktische open keuken, herbestemming, thuiswerkbureau, extra kinderkamer, zolderrenovatie, een  nieuwe badkamer of nieuwe vloeren? Uw welzijn en gezondheid staat voorop. Geïnteresseerd in samenwerken met Bo Huis?  Gaat u akkoord met ons voorstel, dan volgt de  ondertekening van de offerte en de  aannemingsovereenkomst ter bescherming van bouwheer en aannemer. Er staat wie, wat, wanneer uitvoert en tegen welke prijs en welke voorwaarden.  Stel vragen. We leggen contractueel vast  wat wel en niet is inbegrepen. 

 

-Architect & Bouwaanvraag

Van bij het begin, zitten wij als aannemer rond de tafel met uw architect. Hij maakt een ontwerp dat functioneel is met aandacht voor uw comfort en budget. Ook een bestek, lastenboek en meetstaat is nodig. Indien vereist betrekken we er een ingenieur stabiliteit en technieken, energiebureau, veiligheid coördinatie, epb ventilatieverslaggeving bij... Een uitgekiend energiezuinig plan wordt berekend. We bekijken de mogelijkheden want alles hangt ook af van de bestaande toestand van de gebouwen, bodemstabiliteit, bodemsamenstelling, het voorzien budget, timing. Het kan dan ook zijn dat we tot de bevinding komen en adviseren dat slopen en heropbouw voordeliger uitkomt.  Het voorontwerp kan altijd nog veranderd worden. Eenmaal de werken gestart, kan enkel nog de afwerking aangepast worden.  Als u zegt " ja, WAW, dit zit goed ", dan gaan we er definitief voor. Knallen! Na ondertekening van de offerte en aannemingsovereenkomst gaan we aan de slag. De bouwaanvraag  met bouwplannen wordt digitaal ingediend bij de dienst omgevingsvergunning van uw gemeente.   Is de bouwvergunning rond, dan wordt deze vergunning eerst een tijdje  uitgehangen op de werf. Buren kunnen eventueel bezwaar aantekenen.   Na enkele weken mag de aannemer dan starten met uitvoering van het uitvoeringsontwerpplan.  De metamorfose begint.

 

 • CONSTRUCTIE
 • GEBOUWSCHIL 
 • TECHNIEKEN

Omwille van de ruimtelijke ordening, wordt renovatie verkozen boven nieuwbouw.  Een vernieuwbouw kun je vergelijken met een  nieuwbouw. U kan dan meteen genieten van alle voordelen van een laagenergie- of passiefhuis. Er is de MijnVerbouwPremie.  U hoeft niet te verhuizen om compacter en energiezuiniger te gaan wonen, blijf makkelijk wonen  in uw geliefde buurt met winkels, scholen, cultuur en openbaar vervoer.

 We voeren het hele bouwproces uit van A tot Z, van het prille begin tot het feestelijke einde. Wegens onvoorziene prijsschommelingen en leveringen in de bouwsector, zowel voor ons als voor u, is het aangeraden een financiële buffer te voorzien, zodat uw project zeker vlot en volledig ten uitvoer kan gebracht worden.

Hoe kan een totaalrenovatie eruit zien?

Gebouwschilisolatie-technieken-afwerking vormen 1 geheel om tot een degelijk resultaat te komen.

Met creativiteit, inzicht  en probleemoplossend handelen.  Op maat. We willen graag dat u zich goed voelt thuis. Krijg professioneel advies bij het maken van de juiste keuzes. Bouwaansluitingen en nutsvoorzieningen worden geregeld bij de netbeheerder.  We  bieden u begeleiding doorheen het boeiende bouwproces.  Verrukkelijk, ruim en licht wonen is perfect mogelijk met de inzet van vakkennis voor een juiste energetische oplossing en compact plan. We werken  met duurzame bouwprincipes en streven naar  zoveel mogelijk onafhankelijkheid  van het buitenland door hernieuwbare energie. U kan alles in 1 keer laten uitvoeren, maar ook een renovatieplan opstellen met de architect om de werken in de tijd te verspreiden. Bouwschil-en dak isolatie gaat samen met hoog rendement beglazing dat warm aanvoelt, luchtdichte ramen en deuren, hernieuwbare  technieken  voor verwarming en sanitair warm water, warmtepomp, warmtepompboiler, lage temperatuur vloerverwarming met nieuwe geïsoleerde vloer, geïsoleerde leidingen. Dit in combinatie met PV-panelen en slimme sturing voor zuiniger verbruik.  De zuinigste energie is die, die u niet verbruikt. Zonnepanelen zijn altijd een voordelige keuze. Ze voorzien in elektriciteit voor de aansturing van uw verwarmingsinstallatie op lage temperatuur. Een warmtepompboiler voorziet u het hele jaar rond van sanitair warm water. Ventilatie in natte gesloten ruimtes voorkomt schimmel en condensatie.  Of uw dak geschikt is voor PV-panelen hangt af van verschillende factoren: hoeveel belasting kan uw dak dragen, de oriëntatie van de zon en plaatsing gaat altijd samen met een geïsoleerd dak.

 

 • AFWERKING

Magic!

Alle aandacht gaat naar een verzorgde  binnen kwaliteit.  We adviseren u bij het maken van de juiste keuzes in onze toonzaal en bij onze toonaangevende bouwpartners.  Voor een tijdloze uitstraling en warme geborgenheid. Door pure uitlijning van vloeren, tegels, FSC parket, vos-vrije bepleistering en schilderwerken in roomwit of rustige kleuren, een frisse keuken op maat, komen we tot een prachtig, smaakvol resultaat. Woon behaaglijk, in balans. Ontdek een  helend leefklimaat. Overtref al uw verwachtingen in schoonheid. Om met klimaatverandering om te kunnen gaan,  is  biodiversiteit nodig om leven dynamisch in stand te houden. Wat dacht u van een groen dak? Of ontharde tuinaanleg zodat egels, wriemeldiertjes, vlinders en bijen u een blije zomer bezorgen? De materiaalproductie in de bouwsector is medeverantwoordelijk voor de milieuvervuiling. Wij geloven in innovatie. Wij werken graag mee aan een oplossing, voorzien u van  hernieuwbare energie en geven de voorkeur aan degelijke materialen met beperkte ecologische impact.

En hey! Aarzel niet, we komen ook gewoon je nieuwe douche installeren of verzenden je energiezuinige douchekop, voor zalig fris & sprankelend water.

Dat 's pas herbronnen!

Op een  lang en gelukkig leven!

Vriendelijke groeten,

het Bo Huis team.

www.bohuis.be

 

 

DEPANNAGE DIENST DVL

ONTSTOPPINGEN. Uw loodgieter: ervaren vakmannen redden u uit de nood. Alle onderhoud van de technische  installaties die door de firma zelf geplaatst worden. U kan beroep doen op DVL  voor algemene loodgieterswerken, sanitaire herstellingen, vervangen en depannage van een warmtepomp, onderhoud centrale verwarming, cv en boiler, badkamerrenovatie, reparatie, lekken, vervangen van waterleidingen, gasleidingen, lekkende kranen, ontstoppingen van leidingen, herstellingen, afvoerputteke, toiletontstoppingen,  defecten, aansluitingen, kraanwerk buiten en binnen, keukenleidingen aansluiten en vervangen, ontstopping lavabo, bad,  We lossen problemen op bij op hol geslagen thermostaten, verwarming en waterdefecten. 

Na service.

 

 

WETTELIJKE VERPLICHTINGEN

De Europese unie heeft een ambitieus klimaatplan tegen 2050.  De natuur heeft een  effect op onze gezondheid en welzijn. Herstel van de biodiversiteit staat op het programma. Doel is de uitfasering van fossiele brandstoffen  en overstappen naar hernieuwbare energie.  De klimaattransitie naar energieneutraliteit is ingezet. Tegen 2050 zou  uitstoot van broeikassen die schadelijk zijn voor milieu en mensheid, moeten verdwijnen en gaan we naar een 0 uitstoot.  Ik citeer Valerie Trouet van het Belgisch klimaatinstituut. Ze legt de nadruk op oplossingen die er nu reeds zijn voor de klimaatverandering en de urgentie om aan te pakken.  De sociale wetenschap haalt de impact aan op mensen.  C02  kan uit de lucht gehaald worden met technologie uit bos. Daarin spelen de activiteiten in de tropische regenwouden, bvb.  in Congo een grote rol. Hernieuwbare energie thuis kan met geothermie, met warmtepompen die energie halen uit aarde, wind en water. In de industrie zijn dat koolstof neutrale brandstoffen als groene waterstof en nucleaire toepassingen.  En innovaties gaan razendsnel. We staan voor grote uitdagingen, veranderingen, verrassingen. Het zijn organisaties, de bedrijven, mensen thuis, die het voortouw nemen.  Je kan het een en ander over wettelijke rechten en plichten  nalezen op de website van de overheid, www.vlaanderen.be    

2021: Geen aardgasaansluiting meer toegestaan in nieuwbouwprojecten en verkavelingen.

2023: Verwarming systeem op lage temperatuur verplicht bij nieuwbouwprojecten, woningen en niet-residentiele gebouwen. Volgens EPB-regelgeving hernieuwbare energie. Zo kan je later overschakelen op een duurzame warmtepomp of warmtenet.  Nota: zo werken DVL en  Bo Huis al langer.

Hoger aandeel aan hernieuwbare energie verplicht bij nieuwbouw en IER.

Geen  aardgasaansluitingen meer toegestaan bij nieuwe grote nieuwbouwprojecten vanaf 5 eenheden + verkavelingen.

Renovatieverplichting + steunmaatregelen voor residentiele gebouwen, eengezinswoningen en appartementen.  Er is een verschillende aanpak tussen residentiële woongebouwen en niet-residentiële gebouwen als winkels, kantoren...

Vanaf 2023 is er bij aankoop van een energieverslindende woning een energetische renovatie verplicht. Binnen de 5 jaar na aankoop moet u een hoger EPB attest  kunnen voorleggen. Het doel is dat tegen 2050 ons hele woningpark energieneutraal is. Uitfasering van fossiele grondstoffen en hernieuwbare energie speelt daar een grote rol in. Om de normen binnen de Europese green deal te halen voorzien overheden ondersteuning. 

2025: Gasaansluiting algemeen verboden in nieuwbouw,  woongebouwen en niet-residentiële gebouwen.

Hoger aandeel hernieuwbare energie verplicht bij nieuwbouwprojecten en IER.

2050: Ons hele woningpark heeft EPC-label A.

Bron: Nav

 

 • NUTTIGE INFO

Vlaanderen: MijnVerbouwpremie.be             Premiezoeker.be              Fluvius.be 

Brussel: Renolution

INFO: over bouwen, wonen, renoveren, energie, richtlijnen, ondersteuning, informatie, rechten en plichten, de vele premies van de overheden, gewesten, provincies, gemeenten en uw netbeheerder vindt u op:

 www.bohuis.be/nuttige links.

 

 • OFFERTE

DVL  en BO HUIS werken met aannemerscontracten. Daarin staan de overeenkomsten en  een prijsherzieningsclausule volgens de correctiecoëfficiënt.  Ter bescherming van bouwheer en aannemer. Indien bij parkeren van grote werkzaamheden afspraken met stad/ gemeente vereist zijn, vindt de klant dit terug op de factuur. Het is belangrijk om te weten wat wel en niet is inbegrepen in de werken en de prijs. Daarom ontvangt u een gedetailleerde offerte. 

Een offerte = Gratis en vrijblijvend.

Indien de klant extra herhaalde herzieningen van de offerte vraagt, worden door Bo Huis standaard werkuren aangerekend plus de verplaatsingsonkosten.  Worden de werken uitgevoerd door de firma, dan ontvangt de klant dit integraal terugbetaald.

 

 

 

FLITSENDE OPENING VAN EEN NIEUWE TOONZAAL

De gloednieuwe DVL toonzaal in 2950 Kapellen is in opbouw maar al open voor publiek!

Kom kijken en ontdek! Innovatieve  hoog technologische verwarmings- & sanitaire- & HVAC- oplossingen.  

We presenteren u met fierheid de nieuwste douche-en badkamers, probeer een japans toilet uit, waterbesparende kranen in een scala aan  luxe-comfort- en basis- lijnen. Reken op optimale  kwaliteit en vakkennis voor uw project en uw woning. Voor een zorgeloos gebruiksgemak en lange levensduur. De schoonheid van pure vormen is tijdloos, zowel bij klassieke als moderne belijning en high end klasse. Echt, alles voor uw sprankelend welzijn en hygiëne. 

 

WELKOM bezoekers en klanten, installateurs en bedrijven!

Onze medewerkers staan u graag te woord!

 

 

BEREIKBAARHEID

Regio's actief: in en rond de provincie Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Brussel...

Kantoor en magazijn DVL vlot bereikbaar vanuit Kapellen, Kalmthout, Brasschaat, Wuustwezel met de fiets.  Vanuit Schilde, Merksem, Schoten, Antwerpen en overal elders in Vlaanderen, België en de wereld  is de op- en afrit E19 St-Job vlakbij.

Ruime gratis parking.

 

Nota: er is momenteel een piekende vraag naar warmtepompen en zonnepanelen. De vraag overstijgt overal het productie aanbod.  Bestelt u goed op tijd, dan verkort dit voor u de wachttijd.

 

Contacteer ons nu voor een gratis offerte!

Steeds tot uw dienst,

MVG

Team DVL!